Oplev en vingård i Danmark

Den første autoriserede vingård i Danmark har åbnet dørene for, at man kan komme forbi og se produktionen helt tæt på. Selvom de godt 30.000 vinstokke er fordelt på hele 10 hektar, så er der kun fem ansatte bag den daglige drift. Det kan man nu få et indblik i på Skærsøgaard nær Kolding. Her er der både mulighed for at besøge gården både som enkeltperson eller som en større gruppe.

Over 20 års historie

Da vi skiftede til det andet årtusinde, blev kongeriget Danmark accepteret som et vinproducerende land. Indtil da havde det kun været tilladt at fremstille vinen til privat brug, men nu var det muligt at sælge ud. Den mulighed tog Skærsgaard allerede i 2001, hvor de siden dengang har kunnet præsentere fem forskellige vintyper: Rød-, rosé-, hvid-, dessert- og mousserende vine. Sidenhen er der også kommet flere andre til segmentet. Signaturvinen for gården hedder DONS, og har vundet flere priser gennem årene. De har indtil nu samlet over 259 medaljer i alt, hvoraf den mest sejrende har været deres mousserende vine.

Bæredygtighed helt tæt på

Ligesom mange andre danske virksomheder, så er Skærsøgaard ved at omstille sig til et mere bæredygtigt landbrug. Derfor har de investeret i både et solcelleanlæg og flisfyr for at optimere deres energi- og varmeproduktion. Derudover producerer de flere økologiske vinsorter samtidig med, at de har valgt at fraskrive round-up fuldstændig og kun fokusere på naturlig gødning. Så ved at besøge virksomheden og smage på vinen, kan du altså være med til at støtte den lille gård, der har fokus på bæredygtighed.

Gårdbutik, Høst-hjælper eller vinsmagning

Der er flere måder, hvorpå man kan kigge ind ad døren til Skærsøgaard. Det kan ske ved at kigge ind i deres spændende gårdbutik, som har åbent to dage om ugen. Her kan man både vælge mellem forskellige vine fra forskellige årgange eller kigge nærmere på deres spiritus. Derudover kan man også komme til vinsmagning, hvor man kan blive ført ud blandt de mange vinranker inden, at smagningen går i gang.

Slutteligt kan man også blive høsthjælper, hvor man har mulighed for at komme med ud at hjælpe med høsten. Gården har brug for hjælp, da de fine vindruer håndklippes og plukkes. Som tak for hjælpen får man en flaske vin fra Skærsøgaard med hjem. Lyder ovenstående ikke som noget for dig? Så kan man altid købe nogle flasker fra skærsøgaard vine på nettet og slippe for alt besværet.